Ny Zigbee-modul gör ID Lock till ett ännu smartare dörrlås

november 23, 2020
Ny Zigbee-modul gör ID Lock till ett ännu smartare dörrlås

Ny Zigbee-modul gör ID Lock till ett ännu smartare dörrlås 

ID Lock lanserar en helt ny Zigbee-modul för användning med det smarta, elektroniska dörrlåset ID Lock 150.  

ID Lock är ett smart, elektroniskt dörrlås avsett för eftermontering på skandinaviska ytterdörrar. Redan 2016, den första modulen som möjliggjorde integration med smarta hemsystem, och med dagens introduktion av en modul för Zigbee-kompatibilitet är möjligheterna till ett riktigt smart dörrlås ännu större.

Alv Kåre Rasmussen, VD för ID Lock AS:

– Vi är måna om att kunder till ID Lock ska ha friheten att välja den teknik som passar bäst, oavsett vad vi tycker är bäst. Därför har vi arbetat målmedvetet med att utveckla ytterligare moduler baserade på tillgängliga eller öppna standarder, så att alla kan konfigurera sitt ID Lock till en helt naturlig och integrerad del av sitt smarta hem.

– Det smarta huset börjar vid ytterdörren, och de mest spännande smarthuslösningarna på marknaden idag är baserade på antingen Zigbee eller Z-Wave. Då är det vår uppgift att erbjuda möjligheter för alla som ser potentialen i smarta lösningar, oavsett vilken teknik man väljer. Med ett ID Lock 150 och en extra modul för antingen Z-Wave eller Zigbee är låset förberett för integration med olika gateways och smarta hemcentraler direkt ur förpackningen.

Zigbee Certified

Modulen är så kallat «Zigbee Certified Product», vilket säkerställer grundläggande kompatibilitet med alla relevanta gateways som stöder samma standard. Trots det kan implementeringen av stöd för dörrlås variera från system till system, men ID Lock har redan ett nära samarbete med utvalda smarta hemtillverkare för att säkerställa bästa möjliga support och funktionalitet.

Zigbee-modulen kommer att finnas till försäljning hos utvalda ID Lock-återförsäljare eller på https://idlock.no/butikk/

Fakta om ID Lock
  • ID Lock AS grundades 2012
  • ID Lock 150 lanserades Q1 2018
  • Ägs av NorDan gruppen
Fakta om Zigbee
  • Zigbee såg världens ljus 1998
  • Zigbee 3.0 som ID Lock använder lanserades 2017
  • Zigbee är ett av de två främsta föredragna kommunikationsprotokollen för smarta hemsystem.

‹ Tillbaka