Ny firmware är nu tillgänglig för ID Lock 150

mars 23, 2020
Ny firmware är nu tillgänglig för ID Lock 150

ID Lock lanserar v1.5.2 som public firmware för ID Lock 150. Firmware fixar buggar och förbättrar kommunikationen mellan externa och interna enheter.

Dessutom släpper ID Lock v1.5.3 av låsets firmware i beta-version.

Har du haft problem med att låset inte alltid låser sig trots att automatisk låsning är aktiverad? Firmware v1.5.3 löser detta.

För att komma åt den här firmwareversionen, registrera dig på idlock.se/beta och få instruktioner för hur du installerar det til din e-post. 

Vad är firmware och varför ska jag uppdatera mitt lås kanske du undrar?

Firmware är programmet som körs på ditt lås. Denna kod styr de elektroniska signalerna mellan produktens komponenter. Nästan som ett operativsystem (som Windows, iOS, Android) men gjort för den här specifika produkten.

En uppdatering åtgärdar buggar och inkluderar viktiga förbättringar av säkerhet, prestanda och stabilitet. Ett dörrlås som ID Lock 150 är en säkerhetsprodukt och vi anser att det är viktigt att se till att låset hela tiden är uppdaterat. Det är därför vi har appen ID Lock 150 Updater, för både iOS och Android.

Vad säger andra om uppdateringen?

Nettvett.no är en webbplats som drivs av NKOM (Nationell kommunikationsmyndighet) och NSM (National Security Agency). I denna artikeln du kan läsa vad de tycker om uppdatering.

De flesta större aktörer inom smarta hem rekommenderar, som vi, att ha starka lösenord och att se till att produkterna du har i ditt hus är uppdaterade. Du kan läsa mer om detta bland annat här, där artikelägaren går så långt som att rekommendera att byta ut enheten om den inte kan uppdateras och kopplas till internet.

Vad är en beta?

En betaversion är en firmware som vi gör tillgänglig för alla våra kunder med Updater-appen. Den har testats internt av oss och innehåller kommande buggfixar och uppdateringar av ID Lock 150. Innan vi släpper en firmware till alla kör vi alltid ett betaprogram där användarna av ID Lock 150 själva får testa den nya firmware för en tid för att ge feedback.


‹ Tillbaka