Z-Wave Frågor och svar

 • Firmware

  Firmware refererar till programvaran som finns i mer avancerade maskiner eller enheter. Programvaran styr hur enheterna fungerar och kommer att vara en brygga mellan hårdvaran (hårdvaran) och gränssnittet. Genom smartphones och surfplattor har vi varit vana vid att uppdatera för att korrigera små fel och få nya funktioner. Om du uppdaterar din ID Lock 150 eller Z-Wave-modul har du tillgång till de senaste funktionerna.

 • För att kunna uppdatera Z-Wave-modulen måste du använda OTA. OTA är en funktion i Z-Wave som låter dig uppdatera programvaran i Z-Wave-modulen. Både Z-Wave-modulen och gatewayen måste stödja OTA för att kunna uppdateras. Tyvärr stöder de flesta portar inte OTA.

 • I dag vil Z-Wave modulen fungere som før også ved kommende oppdateringer på låsen. Men fremtidig integrasjon mot gateway vil bli basert på den nye Z-Wave modulen.

 • Nej, ID Lock har inte möjlighet att uppdatera din Z-Wave-modul.

 • Låset fungerar bra utan att uppdateras också, men med en uppdatering blir det lättare för dig som har ett DIY-system (gör det själv). Det är viktigt att påpeka att de flesta inte behöver uppdatera Z-Wave-modulen. Detta gäller bara de som vill ha några av våra återförsäljares portar. Om du uppdaterar din Z-Wave-modul kan du köpa en ny uppdaterad modul på idlock.se

 • Z-Wave og Batterilevetid

  Om du upptäcker att ditt ID Lock använder mycket batteri och att du har en Z-Wave-modul i ditt lås, rekommenderar vi att du gör följande för att återställa låset och modulen: 1. Uteslut Z-Wave-modulen från gatewayen 2. Ta bort Z-Wave-modulen 3. Utför uppdateringen med Updater-appen 4. Sätt i Z-Wave-modulen Ta sedan en lokal återställning, helst 2-3 gånger. 6. Inkludera Z-Wave-modulen för din gateway. Följ instruktionerna för din gateway om hur du utesluter / inkluderar en enhet i Z-Wave-nätverket. För information om hur du utesluter / inkluderar din ID Lock Z-Wave-modul kan du hitta en snabbguide i vårt kundcenter.

 • Med den senaste firmware skickar låset i grunden uppdaterad batteristatus varje gång dörren låses upp, antingen direkt på låset eller genom ett upplåsningskommando via Z-Wave. Om låset rapporterar lågt batterinivå ("0xFF") även med nya batterier eller om batteristatus "hoppar", kommer det i de flesta fall att hjälpa till att uppdatera firmware på låset och försöka igen.

 • Det här är normalt. Vi arbetar för att förbättra algoritmerna för beräkning och rapportering av batteristatus. För att få den mest exakta batteristatusen kan du låsa / låsa upp manuellt.