Ny Zigbee-modul gör ID Lock till ett ännu smartare dörrlås

november 23, 2020

ID Lock lanserar en helt ny Zigbee-modul för användning med det smarta, elektroniska dörrlåset ID Lock 150.

ID Lock är ett smart, elektroniskt dörrlås avsett för eftermontering på skandinaviska ytterdörrar. Redan 2016 kom den första modulen som gjorde det möjligt att integrera med smarthemsystem, och med dagens introduktion av en modul för Zigbee-kompatibilitet blir möjligheterna till ett riktigt smart dörrlås ännu större.

Alv Kåre Rasmussen, chef för ID Lock AS:

– Vi vill att ID Lock-kunder skall ha friheten att välja den teknik som passar bäst, oavsett vad vi tror är bäst. Därför har vi målmedvetet arbetat med att utveckla ytterligare moduler baserat på tillgängliga eller öppna standarder, så att varje individ kan konfigurera sitt ID Lock till en helt naturlig och integrerad del av sitt smarta hem.

– Det smarta hemmet börjar vid ytterdörren och de mest spännande smarthemlösningarna på marknaden idag är baserade på antingen Zigbee eller Z-Wave. Då är det vår uppgift att erbjuda möjligheter för alla som ser potentialen i smarta lösningar, oavsett vilken teknik de väljer. Med ett ID Lock 150 och en tilläggsmodul för antingen Z-Wave eller Zigbee är låset förberett för integration med olika gateways och smarthuscentraler direkt ur paketet.

Zigbee-certifierad

Modulen är en så kallad ”Zigbee Certified Product”, som säkerställer grundläggande kompatibilitet med alla relevanta portar som stöder samma standard. Det kan dock finnas olika implementeringar av stöd för dörrlås från system till system, men ID Lock arbetar redan nära med utvalda smarta hemtillverkare för att säkerställa bästa möjliga support och funktionalitet.

Zigbee-modulen kommer att säljas hos utvalda ID Lock-återförsäljare från och med den 28 november.

Fakta om ID-lås
  • ID Lock AS grundades 2012
  • ID Lock 150 lanserades under Q1 2018
  • Ägs av NorDan-gruppen
Fakta om Zigbee
  • Zigbee såg dagens ljus 1998
  • Zigbee 3.0 som ID Lock använder lanserades 2017
  • Zigbee är ett av de två viktigaste föredragna kommunikationsprotokollen för smarta hemsystem.

‹ Tillbaka