Ny firmware är nu tillgänglig för for ID Lock 150

mars 23, 2020

ID Lock lanserar v1.5.2 som public firmware för ID Lock 150. Firmware fixar bugs och förbättrar kommunikationen mellan extern och intern enhet.

I tillägg lanserar ID Lock v1.5.3 av låsens firmware i beta-version.

Har du haft problem med att låset inte alltid låses även om automatisk låsing är aktiverat? Firmware v1.5.3 löser detta.

För att få tillgång till denna firmware-versionen registrerar du dig på idlock.no/beta och får beskrivning för hur du installerar det till din e-post.

Du kanske undrar vad firmware är och varför du skall uppdatera ditt lås?

Firmware är det program som körs på ditt lås. Den här koden styr de elektroniska signalerna mellan produktens komponenter. Nästan som ett operativsystem (som t.ex. Windows, iOS, Android), men skapad för denna specifika produkten.

En uppdatering fixar bugs och innehåller viktiga förbättringar av säkerhet, prestanda och stabilitet. Ett dörrlås som ID Lock 150 är en säkerhetsprodukt och vi anser att det är viktigt att se till att låset alltid är uppdaterat. Det är därför vi har appen ID Lock 150 Updater, för både iOS och Android.

Vad säger andra om uppdatering?

Nettvett.no är en norsk internetsida driven av NKOM (Nasjonal Kommunikasjonsmyndighet) och NSM (Nasjonal sikkerhetsmyndighet). I denna artikeln kan du läsa vad de menar med uppdatering.

De flesta stora aktörer i smarta hem rekommenderar lika mycket som oss att ha starka lösenord och se till att produkterna du har i ditt hus är uppdaterade. Du kan läsa mer om detta bland annat här där skribenten går så långt som att rekommendera att byta ut enheten om den inte kan uppdateras och anslutas till internet.

Vad är en beta?

En beta är en firmware som vi gör tillgängliga för alla våra kunder med Updater-appen. Det har testats internt hos oss och innehåller kommande bugfixar och uppdateringar av ID Lock 150. Innan vi startar en firmware för alla kör vi alltid ett betaprogram där användare av ID Lock 150 är med och testar ny firmware under en tid för att kunna ge återkoppling.


‹ Tillbaka